Vitale organisaties zijn continue in ontwikkeling en blijven mede daardoor gezond. Ze blinken uit in ondernemerschap, personeelontwikkeling, productontwikkeling, structuurontwikkeling en omgevingsbeinvloeding. Vitale organisaties onderscheiden zich van gezonde organisaties doordat zij niet alleen herhalen "wat ze elke dag doen", maar werkwijzen continu verbeteren en vernieuwen. Hierdoor kunnen ZE beter tegen "zwaar weer" en maken optimaal gebruik van de kansen die zich voordoen. Dat is waar Platform O voor gaat. "Wij helpen u het verschil maken".

vrijdag 23 december 2011

PLATFORM O: BRUISEND HET NIEUWE JAAR IN



Er is een nieuw jaar op komst
Met nieuwe inzichten, andere denkwijzen en hoop
Voortbewegend op nieuwe energie, een ander gevoel, een nieuwe kijk
Vol pracht en praal, een hernieuwd bewustzijn en veel informatie
Wij  wensen u vooral VISIE

Ga uw dromen achterna
Wij  wensen u TOEKOMST

Herontdek uw eigen kracht
Wij wensen u VERTROUWEN

Nu doorschakelen naar het nieuwe jaar
Wij wensen u vooral veel ENERGIE in 2012


A New Year is coming.

It is emerging with new visions, new hopes, and new attitudes.
It is rolling on with new energies, new feelings, and new focus.
It is coming with new splendors, new spirits, and new information.

We wish you VISION

Realize new dreams
We wish you FUTURE

Rediscover your strength
We wish you FAITH

Gear up for a brand new year
WE wish you an ENERGETIC 2012

zondag 11 december 2011

LEIDERSCHAP, VAN OPDRAGEN NAAR DELEGEREN

Veel organisaties zijn, al dan niet gefaseerd en gecontroleerd, gedurende hun bestaan gegroeid. Dat groeien gaat niet geleidelijk en brengt allerlei ongemakken met zich mee. Soms groeit een organisatie zodanig dat het bedrijf er aan ten onder gaat; men weet het niet meer te organiseren, te bemannen, krijgt te maken met allerlei verstikkende regelgeving en/of komt in liquiditeitsproblemen.
Een van de problemen die sterke groei met zich meebrengt is dat de (vaak autocratische) leiderschapstijl van de pionier/starter niet meer past bij de fase waar de organisatie zich op dat moment in bevindt. Niet alleen bij iedere levensfase van een onderneming maar vaak ook bij iedere medewerker hoort een andere leiderschapsstijl. Vanuit deze benadering is de theorie en praktijk van situationeel leidinggeven ontstaan. Platform O heeft die kennis en de “tools” in huis om uw bedrijf door te lichten en de “inrichtingsaspecten” van uw bedrijf te toetsen aan de ambities en de tijdsgeest.


Wat is leiderschap?
Leiderschap is in de loop van de geschiedenis op verschillende manieren gedefinieerd. Definities uit de oudheid van 'iemand met volgelingen' tot tegenwoordig een manager met bepaalde kwaliteiten. Leiderschap verschilt echter wezenlijk van management. Leiderschap is een vorm van zich manifesteren waarin men authentiek is, congruent gedrag vertoont en in staat is situaties en hun urgentie aan te voelen. Managers werken bij alle instellingen en ondernemingen waar uitvoerenden werken die leiding nodig hebben.  De manager geeft leiding aan één of meer mensen en plant, organiseert en controleert. Leiderschap begint bij leiding geven aan zichzelf. Het is onmogelijk anderen te leiden als men niet in staat is zichzelf te leiden. De definitie die Prof. Robert Quinn geeft komt nog het dichts in de buurt: Leiderschap is een toestand waarin men is gericht op resultaat, Innerlijk gedreven, gericht op anderen en naar buiten toe open.

Uitgaande van de theorie van Situationeel Leidinggeven (Hersey, Blanchard & Johnson), kan men niet stellen dat er één beste leiderschapsstijl voor alle gevallen is. Iedere levensfase van de organisatie en elke medewerker behoeft in iedere situatie een ‘andere’ leiderschapsstijl. Wanneer je als manager een medewerker wilt beïnvloeden, dan zul je op grond van een inschatting van zijn bereidheid en bekwaamheid voor een bepaalde taak, je eigen leiderschapsgedrag daarop moeten afstemmen. En aangezien medewerkers bij wisselende taken wisselende competentieniveaus hebben die bovendien in de tijd een bepaalde ontwikkeling doormaken, is het flexibel kunnen hanteren van verschillende leiderschapsstijlen een voorwaarde voor effectief management.

Situationeel leidingeven onderkent vier stijlen van leidinggeven:
Bij opdragen zegt de leidinggevende gedetailleerd wat er moet gebeuren en hóe het moet gebeuren en ziet daarbij nauwlettend toe op de uitvoering van de taak. Deze wijze van leidinggeven is effectief als de medewerker geen ervaring heeft met de uit te voeren taak. Wanneer de leidinggevende de medewerker agressief gaat bejegenen en bevelen gaat geven, wordt deze stijl ineffectief.

Overtuigen wordt bereikt door het samen bespreken van het hoe en wat van de taak, waarbij leidinggevende nog steeds zelf het hoe bepaalt en de uitvoering nauwlettend bewaakt.

Ondersteunen is het “samen” beslissen over hoe het werk uitgevoerd gaat worden. De  leidinggevende geeft daarbij leiding door vooral aandacht te besteden aan de relatie en door het geven van erkenning.

Delegeren is de medewerker zelf laten bepalen hoe hij een gegeven taak uitvoert.  De leidinggevende helpt hem alleen op zijn verzoek. Deze stijl is effectief toe te passen wanneer de medewerker een hoge taakvolwassenheid heeft. 

Platform O helpt uw organisatie met vitaliseren en het actualiseren dit veelzijdige inrichtingsaspect. Ook uw medewerkers zijn vaak parels die met een aangepaste benadering hun glans kunnen terugkrijgen en daarmee (weer) grote toegevoegde waarde hebben voor het bedrijf.

woensdag 23 november 2011

DE APPEL VALT NIET VER VAN DE BOOM.

Eens een ondernemer, altijd een ondernemer, dus je kijkt graag vooruit naar de volgende stappen. Ambities om je merk verder uit te bouwen en een voorkeurspositie te laten innemen bij het verstrekken van opdrachten. Hoogwaardige kwaliteit te leveren met de beste mensen, en daar gaat het om!

De vraag of ondernemers DOELGERICHT zijn is eigenlijk een vraag naar iemands beweegredenen, naar iemands motivatie. Een doel of wens is een bedenksel. Je kunt iets bedenken over de toekomst van je bedrijf, bijvoorbeeld; 10% meer omzet of winst, beter gekwalificeerde medewerkers, uitbreiding van je portfolio etc. Of het er daadwerkelijk komt heeft te maken met de blijvende aandacht die je aan die wens geeft.

Ghandi zei eens; “als je zorgt voor de juiste condities, dan zal het doel wel voor zichzelf zorgen”. Creëer daarom in je organisatie die condities waarvan de inschatting is dat deze de grootste kans van slagen hebben om de gewenste situatie te bereiken. En dit doen wij voor een aantal bedrijven met succes. “De grootste kans van slagen vinden en vervolgens succesvol uitvoeren”.


Een recente oplossing: Een jonge ondernemer in de dakbedekkingbranche heeft veelvuldig gesprekken met een communicatiebureau en komt daar niet uit. Deze ondernemer vroeg ons om hem te helpen met de mededeling dat er een zeer beperkt budget is. In amper 2 uur hadden wij; MISSIE, VISIE en STRATEGIE met de daarbij behorende 4-jaren prognose, inclusief resultaat, verwachtingen en de daarbij behorende uitstraling. Resultaat van deze sessie; een sponsortraject voor daklozenopvang. Gevolg; veel publiciteit, een positieve beeldvorming van de organisatie, meer aanvragen en opdrachten. De reacties van relaties waren erg positief, en ook zij wilden bijdragen aan deze actie. Een deel van hun omzet gaat nu naar de daklozenopvang. Zo eenvoudig kunnen oplossing worden bereikt met de juiste mensen, inzet en wil tot veranderingen. Weer een mooi voorbeeld van een aantal opdrachten reeds door Platform O uitgevoerd.


Concreet; Platorm O werkt vanuit het product The Image Game, een unieke beleving om met het management op een snelle, duidelijke en concrete manier te komen tot missie, visie en strategie. Vervolgens of in andere volgorde; High Performance@Work (competentiemetingen van individuen of teams). Een combinatie van The Image Game en HPA is direct te projecteren op de organisatie zowel intern als extern.
“De appel valt niet ver van de boom”? Goede ideeën hoeven niet complex te zijn. Vaak dichtbij maar dan wel met de juiste aanpak door en mensen.

zondag 30 oktober 2011

VAN “COLLEGA” NAAR “BAAS”: EEN GORDIAANSE KNOOP!

Het probleem is bekend: u heeft een medewerker in uw organisatie die goed presteert. U besluit hem een promotie (lees: managementpositie) te geven. Reeds na enkele weken komt u tot de conclusie: ik ben een goede medewerker armer en een slechte manager rijker! Het feit dat de betreffende persoon nog steeds een enorme inzet aan de dag legt, belet niet dat uw strategische doelstellingen niet gehaald worden. Sterker nog: de nieuwe manager merkt zelf ook wel dat oud-collega’s hem mijden, dat de motivatie van de groep minder wordt, dat de efficiency omlaag gaat, dat er ineens problemen ontstaan die u dacht al lang opgelost te hebben. En, er is geen weg terug zonder afbreukrisico!

Foto: Courtesy Bennik National Geographic

Er ontstaat een gordiaanse knoop die bijna niemand meer kan ontwarren. Alexander de Grote gebruikte destijds bruut geweld en hakte de knoop door met één klap van zijn zwaard. In onze moderne tijd ligt de kwestie wat gecompliceerder. Toch zijn veel organisaties bereid om de gok te wagen in de hoop dat de gewaardeerde medewerker op slag verandert in een fantastische manager.
 
De vergelijking met “parels” dringt zich op: wil ik natuurlijke parels of gecultiveerde? Natuurlijke parels zijn waardevol, maar amper te vinden. Gecultiveerde parels vragen meer aandacht, tijd en moeite. Echter, zodra je weet hoe je ze moet maken, beschik je ook over een grote aanvoer in diverse variëteiten. De parelindustrie is er al lang uit: het beroep van parelvisser is bijna uitgestorven.
 
Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Elke managementpositie vraagt specifieke kennis en vaardigheden. U weet zelf als geen ander wat u van uw management verwacht. Neem daarom de tijd en moeite om te onderzoeken of datgene wat u verwacht ook daadwerkelijk aansluit bij de verwachtingen en competenties van uw medewerkers. Diegenen die potentieel een managementfunctie kunnen vervullen vragen extra aandacht. Werk samen aan hun ontwikkeling en bereid ze voor op een “glanzende” carrière.  
 
Voelt u zich aangesproken of wilt u toch blind gokken? Neem in het laatste geval dan samen met uw medewerker uw bedrijfswinst, ga daarmee naar het casino en gok er op los! U heeft dan misschien een fantastische avond en daarna hoeft u wellicht nooit meer knopen door te hakken!
 
Waar zitten de parels in uw organisatie en hoe brengt u ze op glans?
Platform O heeft hiervoor uitgelezen “tools” zoals de High Performance@Work Scan die u, toegepast door onze specialisten, uw parels helpen vinden en waar nodig te cultiveren!
Meer over High Performance@Work zie volgende blog.

maandag 17 oktober 2011

STEVE JOBS AND THE SEVEN RULES OF SUCCESS

Steve Jobs' impact on your life cannot be overestimated. His innovations have likely touched nearly every aspect; computers, movies, music and mobile. As a communications coach, I learned from Jobs that a presentation can, indeed, inspire. For entrepreneurs, Jobs' greatest legacy is the set of principles that drove his success. Over the years, I've become a student of sorts of Jobs' career and life. Here's my take on the rules and values underpinning his success. Any of us can adopt them to unleash our "inner Steve Jobs."



1. Do what you love. Jobs once said, "People with passion can change the world for the better." Asked about the advice he would offer would-be entrepreneurs, he said, "I'd get a job as a busboy or something until I figured out what I was really passionate about." That's how much it meant to him. Passion is everything.

2. Put a dent in the universe. Jobs believed in the power of vision. He once asked then Pepsi President, John Sculley, "Do you want to spend your life selling sugar water or do you want to change the world?" Don't lose sight of the big vision.

3. Make connections. Jobs once said creativity is connecting things. He meant that people with a broad set of life experiences can often see things that others miss. He took calligraphy classes that didn't have any practical use in his life until he built the Macintosh. Jobs traveled to India and Asia. He studied design and hospitality. Don't live in a bubble. Connect ideas from different fields.

4. Say no to 1,000 things. Jobs was as proud of what Apple chose not to do as he was of what Apple did. When he returned in Apple in 1997, he took a company with 350 products and reduced them to 10 products in a two-year period. Why? So he could put the "A-Team" on each product. What are you saying "no" to?  

5. Create insanely different experiences. Jobs also sought innovation in the customer-service experience. When he first came up with the concept for the Apple Stores, he said they would be different because instead of just moving boxes, the stores would enrich lives. Everything about the experience you have when you walk into an Apple store is intended to enrich your life and to create an emotional connection between you and the Apple brand. What are you doing to enrich the lives of your customers?

6. Master the message. You can have the greatest idea in the world, but if you can't communicate your ideas, it doesn't matter. Jobs was the world's greatest corporate story teller. Instead of simply delivering a presentation like most people do, he informed, he educated, he inspired and he entertained, all in one presentation.

7. Sell dreams, not products. Jobs captured our imagination because he really understood his customer. He knew that tablets would not capture our imaginations if they were too complicated. The result? One button on the front of an iPad. It's so simple, a 2-year-old can use it. Your customers don't care about your product. They care about themselves, their hopes, their ambitions. Jobs taught us that if you help your customers reach their dreams, you'll win them over.

There's one story that I think sums up Jobs' career at Apple. An executive who had the job of reinventing the Disney Store once called up Jobs and asked for advice. His counsel? Dream bigger. I think that's the best advice he could leave us with. See genius in your craziness, believe in yourself, believe in your vision, and be constantly prepared to defend those ideas.

Platform O, interview with Carmine Gallo

woensdag 12 oktober 2011

DE ONDERNEMER ALS SIMULTAAN SCHAKER

Platform O is een netwerk van ervaren én ondernemende bedrijfskundigen met een gedeelde ambitie:  “Bedrijven vitaler maken”. Om u een beeld te geven van wat wij daarmee bedoelen, besteden we de komende weken aandacht aan vraagstukken waarmee u als ondernemer wordt geconfronteerd bij de ontwikkeling van uw bedrijf.  Vraagstukken waar onze klanten, en mogelijk ook u, soms wakker van liggen.      

Als ondernemer met een  succesvol concept, goedlopende producten of diensten komt u voor de uitdaging te staan de groei van uw bedrijf in goede banen te leiden. De eerste medewerker is een hele stap, vervolgens naar 2, naar 4 en naar 8. Nog steeds een omvang waarbij de lijntjes met zowel de klanten als de medewerkers kort zijn en dus nog overzichtelijk en beheersbaar. Met passie en  vakmanschap loodst u uw bedrijf door deze ontwikkelingsfase. Maar wanneer het 20 of zelf 50 medewerkers worden is een andere structuur een andere aansturing vereist. De groei, de ontwikkeling van uw medewerkers en de ontwikkelingen in de markt zorgen er voor dat er andere eisen worden gesteld aan uw rol als leider van de organisatie. U bent er voor verantwoordelijk dat de kwaliteit van uw producten en diensten goed blijft, dat uw medewerkers gemotiveerd zijn en op een goede manier samenwerken, dat de administratieve processen goed verlopen.  Allemaal zaken die u op orde moet hebben om er voor te zorgen dat de klanten van vandaag tevreden zijn. 
En of dat al niet lastig genoeg is moet u ook nog een visie ontwikkelen op de toekomst van uw bedrijf: Waar gaat onze markt naar toe? Wat doen uw concurrenten? Hoe kunnen we onze marges verbeteren? Met welke producten en diensten kunnen we over 5 jaar geld verdienen? Biedt het buitenland mogelijkheden voor ons bedrijf?
Als DGA of algemeen directeur wordt van u verwacht dat u op meerdere schaakborden tegelijk kunt schaken. Als u op veel borden tegelijk speelt kunt u nooit alle borden evenveel aandacht geven, de kans dat u alle wedstrijden alleen kunt winnen is klein geworden.
Toch is het essentieel om aan alle borden voldoende aandacht te geven om uw bedrijf gezond en vitaal te houden. Juist deze ondersteuning biedt Platform O. Samen met u maar vanaf de zijlijn overzien wij de stand op alle borden, zodat we op tijd aan kunnen geven waar meer aandacht nodig is. We zijn uw sparringspartner daar waar ruggespraak gewenst is over de volgende zet. En we schaken actief mee indien de situatie daarom vraagt.  
In de komende blogs zullen we aandacht besteden aan de volgende thema's:
·  Ik heb vooral werknemers en geen medewerkers. De betrokkenheid is beperkt.
·  We zijn te veel bezig met “brandjes blussen”, ontwikkelingen voor de lange termijn komen onvoldoende van de grond.
·  Mijn marges lopen steeds verder terug.
·  Mijn middenkader heeft te weinig kwaliteit en groeit onvoldoende mee met het bedrijf.
·  Ons bedrijf lijkt stil te staan, ik weet niet goed waar onze kansen liggen.
·  We hebben te weinig kennis in huis om te innoveren.
Uit onze ervaring weten we dat dit voor veel ondernemers herkenbare vraagstukken zijn maar waarvan de oorzaken en de ook de oplossingsrichtingen zeer divers kunnen zijn.
Ligt u meer of minder frequent wakker van een van deze vraagstukken of heeft u een ander complex vraagstuk wat u aan ons voor zou willen leggen neem dan gerust contact met ons op. info@platformo.nl

woensdag 21 september 2011

"AIM FOR EXCELLENCE": SAMEN HET VERSCHIL MAKEN.

Elk jaar zijn het maar een paar bedrijven die de weg naar de absolute top maken. Waarom en wat doen zij anders om een snelle en structurele groei te realiseren?

Snelle groeiers zien hun winst minimum met 60% toenemen over een periode van drie jaar. Slechts 18,8% van de Nederlandse bedrijven behoren tot die topklasse van snelle groeiers. Wij doen het een stuk beter dan bijvoorbeeld Japan (12,4%) maar we staan ver in de schaduw in vergelijking met de Verenigde Staten (37,6%).  

U vraagt zich natuurlijk dagelijks af waarom uw bedrijf nog niet uitblinkt? Uiteindelijk komt het allemaal neer op het HOE & WAT. Hoe kunt u die doorbraak forceren en wat is de juiste commerciële aanpak om die benodigde doorbraak te forceren? Vaak ligt het antwoord bij u zelf maar met name bij uw medewerkers.

Platform O helpt u met het "AIM for Excellence" programma om groei en zo blijvend succes te creëren. AIM staat voor drie belangrijke pijlers: Attitude, Insight en Management. Je richten op de kern van de zaak, groot leren denken en de crisis omarmen, open staan voor veranderingen en vooral, niet opgeven. Dat zijn de "AIM" succesfactoren voor het streven naar uitmuntendheid.  En dit is het werkgebied van Platform O. Daar ligt onze bewezen expertise en passie.

Wij stellen de juiste vragen. Wij stellen vaste denkpatronen ter discussie. Samen met uw medewerkers onderkennen wij de marktmogelijkheden zowel intern als extern, onderscheiden oorzaak en gevolg en acteren overeenkomstig. Hoe strategisch is het management als het gaat om toekomstvisie, het onderkennen van trends, het hebben van focus, of het durven nemen van risico's?  Zijn uw medewerkers veranderingsbereid en durven zij het gezamenlijke belang te stellen boven het eigen belang? Hoe gedreven en proactief zijn zij? Hoe klantgericht is uw organisatie, denkt en handelt deze ook in het belang van de klant.

Wie zaait zal oogsten. Zo geven wij uw inzicht, helpen wij u te acteren, te ontwikkelen, te bouwen en vervolgens te groeien. Het pad naar groei is lang, met de nodige ups en downs, maar het resultaat is er ook naar. Platform O ondersteunt u in dit transformatieproces en brengt uw organisatie stap voor stap naar een hoger niveau.

Klaar om te groeien, bel ons voor een 3D SCAN en wij laten u zien wat PLATFORM O voor u kan betekenen.

3D SCAN©, The Image Game©, High Performance@Work© zijn onderdelen van het AIM for Excellence programma.

donderdag 8 september 2011

WHAT WE COULD LEARN FROM STEVE JOBS

Vision Without Obstruction:
In recent days, everyone has taken the news of Steve Jobs' resignation and illness in different ways. For me, it has conjured up admiration and curiosity. More than anything else, I have always respected Jobs' clarity. True, the man has always shunned the status quo, but I believe his rebel ways were only a consequence of his efforts to stay true to an original vision. Jobs didn't "think different" just for the sake of it, he just refused to conform to traditional expectations and limitations.

Illustration: Courtesy of Oscar Ramos Orozco

Some say Jobs' possessed a "reality distortion field." I'd argue that it was, in fact, a sense of clarity so powerful that no obstacle could get in the way of creating perfect products.
Apple did not invent the mp3 player, the tablet, or the smartphone. But while other companies made compromises and took shortcuts to get to market, Jobs had a knack for sticking with his vision of what a product could and should be. I can only imagine the constant stream of obstacles he faced as Apple began to execute these ideas:

 • Material shortages and cost limitations
 • Ensuring compatibility with previous software
 • Market research with conflicting messages
 • Pre-existing patents and features from competitors
 • Marketing and sales deadlines
 
It must have been so seductive to stray at any moment and compromise to get it done. As people around him said, "Let's just let that go because (fill in the great excuse here)," Jobs always somehow stayed course.
Perhaps the difference between Steve Jobs and the "visionaries" at other great companies was his ability to not only see what the future of technology could be, but to work toward that vision without obstruction.

“Jobs had a knack for sticking with his vision of what a product could and should be.”


Obstruction is all the stuff that gets in the way of making the best possible decisions. The drive toward a "better quarter" is a frequent obstruction for CEOs when it comes to making smart long-term decisions. A bullshit legal requirement for more explanation on a product's packaging is an obstruction to a clear marketing strategy. The desire to shave four cents from the assembly of a product is an obstruction to building it the right way.
Needless to say, it's easy to lose grasp of a bold vision once the journey begins. Most leaders tack right and left as obstacles reveal themselves, and then they arrive at an entirely different destination. Jobs was different. He had a maniacal grasp of his vision and was unwilling to let other people -- even his customers -- shift him off-course. Jobs never compromised and gave us what we wanted, he stayed true to his vision and gave us what we needed.

“Most leaders tack right and left as obstacles reveal themselves, and then they arrive at an entirely different destination.”

In addition to the external obstacles that obstruct vision, there are also internal obstacles. These are our demons -- the self-doubt, the fear of failure, and the impulse to meet others' short-term expectations at the expense of long-term possibilities. It turns out that Jobs had a mechanism to see beyond this sort of obstacle as well. In his now legendary Stanford graduation speech in June 2005, Jobs shared insight into his personal source of clarity, helping us to understand the spectacularly gutsy decisions he made time, and time again, throughout his career. Even if you've read it before, read it again:

Remembering that I'll be dead soon is the most important tool I've ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything -- all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure -- these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.

Indeed, there isn't, and the only time we think otherwise is when this stark truth -- that there is nothing to lose in staying true to what you envision -- is obstructed by the froth of short-sighted hopes and fears.
The system in which we work is full of expectations cast upon us from our first breath. Every degree of success is accompanied by an equal dose of bureaucracy. Any early success that you may have only breeds higher expectations and a burden to deliver. This burden is a weight that often obstructs vision and sound judgment. Usually, it takes something extreme, even death itself, to look past obstructions and maintain clarity. Perhaps the legacy of Steve Jobs as a leader is a call for clarity. If only we could all pursue our own visions with a little less obstruction.

There are a lot of great ideas in this world, and the obstacles that get in the way are no excuse. Steve would never stand for it, and neither should we.
 
PlatformO thanks Scott Belsky.

Scott Belsky is the CEO of Behance and author of the national bestselling book "Making IdeasHappen". You can follow him @scottbelsky.

maandag 6 juni 2011

DE NIEUWE WEBSITE VAN PLATFORM O IS ONLINE


De nieuwe website van Platform O is vanaf vandaag, maandag 6 juni online.
U krijgt inzicht waar Platform O voor staat. U krijgt informatie over onze aanpak en theorie. Waar, wanneer en wie kunt u benaderen? Wij hopen dat deze website u gaat inspireren om probleemgebieden in uw organisatie samen met ons anders te gaan aanpakken. Wij staan voor u klaar.

Carlo Jochems
Con van Meer
Jack van Miert
Henny Pauwels
Ferry van der Vliet

www.platformo.nl

dinsdag 24 mei 2011

WIE IS CON VAN MEER

Fotografie: Ad van den Beemt

Con van Meer is een ondernemer. Bedrijfskundige achtergrond met specialisatie (industriele) marketing. Con is onderzoekend, analytisch en adviserend. Waar nodig bepalend en sturend. Altijd resultaat gericht.

Maakt vaak het verschil. Werkt voor grote en kleinere bedrijven op directie en managementniveau. In zeer uiteenlopende  branches. Specialisatie is innovatief en vernieuwende aspecten inbrengen en tot uitvoer laten komen. Altijd op basis van plannen met strategische onderbouwing en meetbaar eindresultaat. Maar wel kort en krachtig opgezet.

Adviseerde o.a. Eukanuba, Hitachi, Schoonenberg, Everex, Makita, Intersafe-Groeneveld, Soda-Club, BCD Holding, Zilveren Kruis, Volmac/Gap-Gemini, Ciba-vision, Alkuplus, DRT, Olympus, VCK Reizen, Jaarbeurs, Bruynzeel, Melitta, GVR, NIMA en het EMC.

WIE IS JACK VAN MIERT

Fotografie: Ad van den Beemt

Jack van Miert is een ervaren ondernemer en interim-manager met spraakmakende opdrachten en resultaten. Werkt al dertig jaar voor grote en middelgrote bedrijven in uiteenlopende branches, meestal op directieniveau. Hij heeft zowel een bedrijfskundige als technische achtergrond waarbij zijn ICT-verleden extra toegevoegde waarde geeft. Tot 2010 oprichter/eigenaar van MLPro.

Heeft o.a. het verschil gemaakt bij Volmac/Cap Gemini, de HBO-raad, Defensie, NS, Sara Lee Household en Bodycare, Douwe Egberts, DHL, HP, Kijkshop, Gemeente Almere, Groene Kruis/Domicura, KPN, Saudi Hollandi Bank, Banque Libano, Randstad, Gamma Holding, Politie Amsterdam/Amstelland, Inventum.

WIE IS CARLO JOCHEMS

Fotografie: Ad van den Beemt

Carlo Jochems is een ondernemende managementadviseur. Als bedrijfskundige richt Carlo zich vooral op de vakgebieden strategie ontwikkeling, organisatie ontwikkeling en business development. Met zijn gedrevenheid en enthousiasme is Carlo een katalysator voor het ondernemerschap binnen uw bedrijf. Hij heeft verschillende functies bekleed in zowel grote als kleine ondernemingen waaronder Centraal Beheer, Robeco, Syntens, NOMI Co-Packing. Carlo is sterk in beleidsontwikkeling maar weet beleid ook op een praktische manier te vertalen naar de operatie. Carlo boekt succes in verandertrajecten door een gezonde balans aan te brengen in aandacht voor de inhoud ,wat moet er gebeuren, én aandacht voor het proces, hoe gaan we het doen. 

WIE IS FERRY VAN DER VLIET

Fotografie: Ad van den Beemt

Ferry van der Vliet is een ervaren en doortastende managementadviseur met meer dan dertig jaar ervaring in vakgebieden van strategie, sales, marketing en verandermanagement. Tot 2008 Chief Executive Officer van Siemens VDO Automotive. Daarvoor bekleedde hij diverse marketing- en directiefuncties functies bij o.a. KLM, Philips, Mannesmann en VDO. Gespecialiseerd in visie- en missiebepaling, de techniek van het “omdenken”, management coaching, loopbaan coaching, personal coaching en counselling. Het onbegrensd potentieel van professionals, managers, ondernemers herkennen, ontsluiten en mobiliseren.

WIE IS HENNY PAUWELS

Fotografie: Ad van den Beemt


Henny Pauwels is een praktische bedrijfskundige met technische en commerciële achtergrond. Internationale ervaring in diverse managementfuncties bij o.a. Gist-brocades, Aalberts Industries en Bodycote.


Passie: Effectief gedrag van mensen in de werkomgeving en de vertaling naar persoonlijk gedrag, teamontwikkeling en -effectiviteit, managementstijl en organisatiecultuur. Specialisatie in meten van potentieel, ontwikkelen van talent en competenties en het motiveren en stimuleren van het menselijk kapitaal in de organisatie. Adviseur van diverse profit-organisaties, overheid en zorginstellingen.

dinsdag 17 mei 2011

WIE IS PLATFORM O

Fotografie: Ad van den Beemt

Carlo Jochems, Con van Meer, Jack van Miert, Henny Pauwels en Ferry van der Vliet zijn ondernemende bedrijfskundigen die het verschil willen maken voor mensen en organisaties.
Als ervaren zakelijke professionals hebben wij de ambitie bedrijven vitaler te maken. Samen verdiepen we ons in uw bedrijf en gaan op zoek naar die unieke meerwaardes, de parels. Deze parels geven wij weer glans en maken ze waardevol. De visie en missie van elk bedrijf wordt verhelderd en strak neergezet. Resultaat: Uw bedrijf staat krachtig en vitaal in de concurrerende markt
U leest binnenkort meer op onze website www.platformo.nl