Vitale organisaties zijn continue in ontwikkeling en blijven mede daardoor gezond. Ze blinken uit in ondernemerschap, personeelontwikkeling, productontwikkeling, structuurontwikkeling en omgevingsbeinvloeding. Vitale organisaties onderscheiden zich van gezonde organisaties doordat zij niet alleen herhalen "wat ze elke dag doen", maar werkwijzen continu verbeteren en vernieuwen. Hierdoor kunnen ZE beter tegen "zwaar weer" en maken optimaal gebruik van de kansen die zich voordoen. Dat is waar Platform O voor gaat. "Wij helpen u het verschil maken".

dinsdag 2 juli 2013

HOE KRIJG IK GRIP OP MIJN TALENTEN

Het resultaat van veel organisaties hangt af van de effectieve inzet van mensen. Eigen motivatie en effectief gebruik van competenties bij medewerkers is daarbij essentieel om de gestelde doelen te bereiken. Er worden randvoorwaarden opgesteld voor de juiste invulling van functies en we hopen daarmee grip te krijgen op zaken als efficiency en productiviteit. Toch presteert de ene medewerker beter dan de andere en blijkt de ontwikkeling van competenties niet bij iedereen even succesvol.


Succesvolle organisaties slagen er blijkbaar beter in dan anderen om het menselijk kapitaal te laten renderen en effectief om te gaan met het potentieel en het gedrag van hun managers en medewerkers. Onderzoek toont aan dat zij beter in staat zijn de juiste kandidaten te selecteren en aan te trekken, mensen te motiveren en succesvolle teams te formeren. Dit alles staat of valt met het vermogen om te gaan met de ontwikkelbaarheid van mensen.  

  • Zijn we in staat om kandidaten te beoordelen op de mate waarin zij precies datgene laten zien wat we van hen verwachten?
  • Kunnen we de motivatie verhogen door beter in te spelen op het eigen gedrag van managers en medewerkers?
  • Weten we wie het juiste potentieel in zich heeft om bijvoorbeeld een succesvolle manager of verkoper te worden?
  • Welke competenties mag je wel of niet verwachten van iemand en welke competenties zijn succesvol te ontwikkelen?
  • Kunnen we dit alles binnen onze organisatie zelfstandig en laagdrempelig inzetten?
  • Hoeveel geld en moeite kost dit dan?
Kortom: Hoe krijgen we GRIP OP ONTWIKKELBAARHEID?

HIGH-PERFORMANCE@WORK

Ieder mens is verschillend, zeker in gedrag. Niet ieder gewenst gedrag (lees: het daadwerkelijk hanteren van competenties) is even goed te ontwikkelen en daarmee moet rekening gehouden worden bij selectie en ontwikkeling. De aanleg voor gedrag dat voor een goede invulling van een functie belangrijk is, zal een (potentiële) medewerker reeds moeten bezitten. Het succesvol ontwikkelen van competenties bij mensen die van nature niet gedreven zijn om een bepaald gedrag te laten zien is uiterst moeilijk. Wanneer u als organisatie bijvoorbeeld resultaatgerichtheid als één van uw kerncompetenties vaststelt, zult u mensen moeten selecteren die aanleg hebben daadwerkelijk doelen te realiseren.

 “Creëren van meerwaarde voor onze klanten” is immers onze belofte. Daarom hebben wij HIGH-PERFORMANCE@WORK ontwikkeld, een grotendeels online beschikbaar pakket van analysemethodes, dat de ontwikkelbaarheid van mensen in kaart brengt en koppelt aan de ontwikkeling van competenties. Daarmee kunnen we feilloos aangeven of iemand een bepaald gewenst gedrag wel of niet zal hanteren in een bepaalde functie en of het loont om bepaalde competenties, die essentieel zijn voor die functie, bij deze persoon te ontwikkelen. Met HIGH PERFORMANCE@WORK tonen wij u in één oogopslag welke competenties wel, niet of redelijk ontwikkelbaar zijn bij uw medewerkers. U krijgt daarmee als het ware een “Paspoort voor effectief gedrag”. Daarnaast kunnen wij u uitgebreid informeren over de ontwikkelbaarheid en opleiding- of trainingmogelijkheden per competentie.

Binnen het HIGH PERFORMANCE@WORK pakket bieden wij de volgende diensten:
·         High-Performance Assessment (voor selectie van de juiste kandidaat)
·         High-Performance Management Profiler (bepaling management potentieel)
·         High-Performance Sales Profiler (bepaling verkoopgedrevenheid en inzetbaarheid)
·         High-Performance Team Profiler (zeer geschikt voor effectieve teamsamenstelling)
·         High-Performance Management Rapportage (aanbevelingen voor aansturing en
·         ontwikkeling van betreffende medewerker)
Vanzelfsprekend kunnen we uw organisatie ook trainen om deze methodiek zelfstandig en
laagdrempelig in te zetten. 

Wilt u meer weten? www.platformo.nl
Vraag een voorbeeldrapportage op, deze sturen wij u kosteloos toe. Wij informeren u graag over de mogelijkheden om HIGH-PERFORMANCE@WORK ook binnen uw organisatie in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten