Vitale organisaties zijn continue in ontwikkeling en blijven mede daardoor gezond. Ze blinken uit in ondernemerschap, personeelontwikkeling, productontwikkeling, structuurontwikkeling en omgevingsbeinvloeding. Vitale organisaties onderscheiden zich van gezonde organisaties doordat zij niet alleen herhalen "wat ze elke dag doen", maar werkwijzen continu verbeteren en vernieuwen. Hierdoor kunnen ZE beter tegen "zwaar weer" en maken optimaal gebruik van de kansen die zich voordoen. Dat is waar Platform O voor gaat. "Wij helpen u het verschil maken".

vrijdag 7 december 2012

WERKNEMERS LANGS DE MEETLAT GELEGD

In de huidige crisis willen bedrijven hun (toekomstige) werknemers optimaal benutten. Bestond in 2008 bij bedrijven nog de indruk dat de crisis snel over zou gaan en lag de nadruk op investeren, nu is dan na de zoveelste financiële dip en dubbele dip omgeslagen naar kostenbesparingen. Onvermijdelijk heeft dit gevolgen voor de werknemers. Uit een recent onderzoek blijkt dat 42% van de ondervraagde bedrijven verwacht de komende jaren een krimp van het aantal medewerkers, nog eens 36% denkt het aantal medewerkers niet te kunnen laten toenemen. er zal dus strategischer met werknemers moeten worden omgesprongen. Wat een medewerker kan weten we wel. De vragen die belangrijker zijn is wat kan een medewerker nog meer? Op welke plaats is hij van een groter nut voor het bedrijf? Wat kan hij naast zijn huidige functie nog toevoegen en wat leveren extra investeringen in trainingen, persoonlijke coaching nou op? In bedrijfskundige termen wat is de Return on Investment en is het überhaupt wel een goede business case? Kortom de werknemer moet langs de meetlat worden gelegd. Maar hoe?
 
 

We denken het te weten omdat we de achtergrond van de werknemer kennen, hun functie en competenties. We hebben tenslotte regelmatig functionerings- voortgangs- en beoordelingsgesprekken. In de praktijk blijkt vaak dat de data wel aanwezig is bij uiteenlopende afdelingen, maar niet op een logische, uniforme wijze worden geordend en geanalyseerd. De meest gestelde vraag van onze relaties is dan ook; "ontwikkel een objectieve methodiek voor meten, volgen en ontwikkelen van onze medewerkers en denk mee in de doorontwikkeling binnen de organisatie? Wie zijn onze zogeheten 'mission criticals?' Mensen die essentieel zijn om een bedrijf goed te laten functioneren. Adviseer ons daarbij hoe wij deze veranderingen in de organisatie verder kunnen verankeren".

Speciaal daarvoor ontwikkelde Platform O de 'HIGH-PERFORMANCE@WORK ANALYSE', afgekort HPAW. Organisaties krijgen hierdoor een veel beter beeld van hun talentmanagement in de organisatie. Investeringen in uw medewerkers worden transparanter en zijn daardoor beter inzichtelijk op organisatieontwikkelingsniveau. HPAW is een competentiemethodiek, gevalideerd en pragmatisch getest. Zodoende kunt u uw organisatie en uw medewerkers doorlopend sturen en monitoren op resultaat en persoonlijke ontwikkeling. Niet in abstracte termen of filosofische verhandelingen, maar heel concreet en voor iedereen begrijpelijk.
Bij de start van een project wordt aan de hand van HPAW een analyse gemaakt waarin gekeken wordt welke aanpak voor uw organisatie het beste resultaat oplevert. Geen geval is immers gelijk.  Aan de hand van een 0-meting wordt bepaald waar, gedurende het traject, de meeste nadruk op komt te liggen: advies of ontwikkeling. Met Platform O kunnen hierdoor ook transparante Return on Investment afspraken gemaakt worden.
Wilt u meer weten? www.platformo.nl of vraag een voorbeeldrapportage op, deze sturen wij u kosteloos toe. Wij informeren u graag over de mogelijkheden om HIGH-PERFORMANCE@WORK ANALYSE ook binnen uw organisatie in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten